Met je hond naar het strand

met je hond naar het strand

De één vindt het heerlijk terwijl de ander nog nèt niet tegen je zegt “waarom neem je me mee hier naartoe” … het strand!
En dat geldt volgens mij niet alleen voor honden maar evengoed voor mensen.

Ik persoonlijk vind het strand alleen fijn om naartoe te gaan als het herfst of winter is. Met zoveel mogelijk kleren aan (en dan nóg zit het zand tussen je tenen).
Maar goed, soms moet ik me daar overheen zetten en gaan we ook als het zonnetje schijnt 😉

Onze honden vinden het heerlijk. De ruimte, het zand, het water, de wind.
Lekker ravotten en rollen in het zand.
Als Mikey net getrimd is nemen we een jasje en voldoende handdoeken voor hem mee. Een hond met weinig vacht krijgt het nou eenmaal sneller koud ook al zijn ze lekker aan het rennen. Zodra ze stilstaan beginnen ze vaak gelijk te bibberen. Soms moet je goed opletten want dan zie je amper dat ze staan te bibberen.

Als je zelf even een half uurtje op het strand wilt zitten in bijvoorbeeld de herfst, moet je hier ook van tevoren over nadenken dat je wel wat meeneemt voor het geval je hond óók gaat liggen. Dan heeft hij vaak toch even een handdoek over hem heen nodig om warm te blijven.
Is het wat warmer dan kun je bijvoorbeeld een speciale koelmat meenemen of een koelbandje om doen bij je hond.

Wil je op een zomerse dag met 30 graden Celsius naar het strand? Dan zou ik de hond(en) thuis laten. Je weet bijvoorbeeld zelf al hoe het bloedhete zand onder je voeten voelt. Dit is voor een hond op zijn zachtst gezegd niet prettig en als het zo warm moet je je hond tegen zichzelf beschermen aangezien hij gewoon lekker gaat ravotten in die hitte wat best gevaarlijk kan worden bij zulke hoge temperaturen.

hond mee naar het strand

In de periode oktober t/m maart mogen honden vrijwel op alle stranden. Vanaf april t/m september moet je even zoeken naar een hondenstrand.
Je hebt in Hoek van Holland een hondenstrand gecombineerd met surfstrand. Vooral bij wind is het daar dan wel wat drukker met surfers en vliegers.
Hou hier rekening mee als je hond dit niet zo leuk vindt. Onze vorige hond werd woest op de vliegers en wilde er achteraan. Dan loop je ook niet echt ontspannen over het strand 😉


Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *